21557970_507505486250548_4472416786993993616_n

Подготовки за музичкиот фестивал во Белград

Во рамки на Меѓународната соработка со пет гимназии на меѓународно ниво, една од договорените активности согласно потпишаниот меморандум за соработка беше музичкиот фестивал кој се одржа од 15 до 17 септември. На следните фотографии се…

Прочитај повеќе..

21557637_507194872948276_1137989921954372658_n

Училишниот бенд со одличен настап во Белград

Училишниот бенд во текот на денот 16.09 имаше одличен настап во Белград. За тоа говори и денешниот број на Политика од Србија во кој се пишува за бендот од ЈБТ. Честитки. Браво ученици  


21751985_506740696327027_6698114075490802624_n

Меѓународна соработка во Белград

Бендот од нашето училиште со професорката Силвана Гелевска се учесници на Музички настан во Белград организиран од Шеста Белградска Гимназија, согласно Меморандумот за Соработка потпишан меѓу СУГС Јосип Броз Тито и гимназиите од Сараево, Белград,…


21751875_505740486427048_7694359111117211738_n

Посета на Воен Музеј и Музеј на Македонија

По повод 25 години Армија на Р.Македонија учениците од специјалната германска паралелка во втора година со раководителот на паралелка Кристина Клиафа ја посетиа Музејската изложба на Воениот музеј и Музејот на Македонија.


21740448_505243299810100_1156614219107529216_n

Надворешни соработки

На ден 12.09.2017 година се одржа средба меѓу директорката на нашето училиште Татијана Стојанова Дуева и директорот на Управата за развој и унапредување на образованието на припадниците на заедниците во РМ. Во рамки на посетата…


133307169-71850

Нова група ученици од САД пристигна во Македонија на меѓукултурна размена

Нашето училиште повторно е единствено во градот и државата. Во Република Македонија пристигна новата група од пет американски средношколци, кои ќе престојуваат десет месеци во рамки на Програмата за младинска размена и образование (Youth Exchange…


21369369_502073386793758_4887482997502984999_n

Првото училишно звонче го означи почетокот на новата учебна година

Првото училишно звонче го означи почетокот на новата учебна година. Во холот на нашата гимназија ги пречекавме учениците во прва година каде им се обрати директорката на училиштето и раководителите на паралелки. Им посакаа топло…


21078686_499635153704248_3455544422267396044_n

Доделување на Дипломи за Меѓународна матура

На ден 29.08.2017 година нашите матуранти од паралелката во која се работи по Програмата на Меѓународна матура се одржа доделување на Дипломи за меѓународна матура за нашите ученици. Станува збор за диплома која е признаена на…


21151327_500363286964768_1195881600419120299_n

СООПШТЕНИЕ ЗА ПОЧЕТОК НА НОВАТА УЧЕБНА 2017/2018 ГОДИНА:

Почитувани, Ве информираме дека согласно информациите од Министерството за Образование и Наука учебната 2017/2018 година започнува на 04.09.2017 година (понеделник). Учениците од прва и втора година се прва смена на училиште. Смената започнува во 07:30…


20840941_493800077621089_3876648257122174204_n

Доделување на дипломи 14.08.2017

На ден 14.08.2017 во нашето училиште се одржа свечена манифестација на доделување на дипломи за матурантите од генерацијата 2013-2017 година. Нашиот првенец на генерација Марко Стојковски се сретна со директорката на училиштето. Доби пригоден подарок во…