Uncategorized

received_10214075305374878

Информативна презентација на Универзитетот Шефилд од Велика Британија и Сити Колеџ од Солун

Во рамки на програмата за информирање на учениците за можностите за студирање на меѓународни високообразовни институции во училиштето се оддржа информативна презентација на Универзитетот Шефилд  од Велика Вританија и Сити Колеџ од Солун. Присуствуваа ученици…

Прочитај повеќе..


24862148_1512912988764428_1216905317298491214_n

Учество на настанот „Еден час кодирање“

На 7.12.2017 учениците од I-5, I-7, I-10  и II-4 учествуваа на светскиот настан  „Еден час кодирање“  каде еден час кодираа свои видео-игри со карактерите на Star Wars. Настанот  се одржа во едукативниот центар на Seavus. Одговорен…


24623668_499533263762857_457613034_o

Посета на претставата “Од инат, поинат, за инат “ во Драмскиот театар

На 4.12.2017 (понеделник) ученици од нашата гимназија присуствуваа на претставата “Од инат, поинат, за инат “ во Драмскиот театар, режија на доајенот на македонското актерство Мите Грозданов. Одговорен професор Душанка Ристова.  


IMG-70caa867c88789aa24541207a99ba086-V

Посета на балетска претстава

На 14.12 2017 г. со учениците од II4,  II5 и  II10 беше организирана посета на балетската претстава – Балетски триптих – ,,Агонија на срцето”, ,,Софата” и ,,Песна над песните” – модерен балет, во МОБ.  


25360513_10212838639872467_1723690869_n

Посета на изложби

На 12.12 2017 учениците од IV-9 (ЈУБ),во рамките на часовите по ликовна уметност, беа во Музејот на Град Скопје при што ги посетија изложбите на Александра Мириќ и Павле Кузмановски, како и постојаните поставки: археолошката…


5

Изложба од работилницата за социјална инклузија

На 01 Декември во Чифте Амам (Национална Галерија на Македонија) беше отворена изложбата од работилницата за социјална инклузија што се одржа на 27 и 28 Ноември. На работилницата учествуваа ученици од ДУЦОР ,,Партениј Зографски” и…


20171127_123147

Учество во креативни работилници

Учениците од трета година од паралелката на Меѓународна Матура заедно со учениците од ДУЦОР ,,Партенија Зографски” на 27 и 28 ноември учествуваат во креативни работилници, во рамките на проектот за ,,Социјална инклузија’’  – во Националната…


received_10213284212758057

Отворен час

На 16.11 во нашето училиште се одржа првиот отворен час во оваа учебна година на тема ” Како јазиците влијаат на начинот на кој комуницираме денес”. Модераторите и панелистите беа учениците од 3-14  од програмата…