14425561_327558997578532_6364251256776878561_o

Паметна и одржлива мобилност- влог за Европа

Учениците од СУГС Гимназија “Јосип Броз Тито “-Скопје присуствуваа на отварањето на европската недела на мобилност во организација на ЕУ Инфо центар,во соработка со УНДП и Министерството за животна средина.

Прочитај повеќе..

14368637_327298424271256_5194180530019502595_n

Европска недела на мобилност

Учениците од СУГС Гимназија “Јосип Броз Тито”-Скопје учествуваа на европската недела на мобилност, со традиционалното возење на велосипеди кое секоја година се одржува во главниот град.


Collage

ИНТЕРЕН ОГЛАС за запишување на ученици во паралелка со МЕЃУНАРОДНА МАТУРА

ИНТЕРЕН ОГЛАС за запишување на ученици од трета година во паралелка со МЕЃУНАРОДНА МАТУРА (IB Diploma programme) во учебната 2016/2017 година во СУГС Гимназија „Јосип Броз- Тито“- Скопје. 1.БРОЈ НА УЧЕНИЧКИ МЕСТА Во согласност со…


Страна 8

ИНТЕРЕН ОГЛАС за запишување на ученици во ГЕРМАНСКА ПАРАЛЕЛКА

ИНТЕРЕН ОГЛАС за запишување на ученици во ГЕРМАНСКА ПАРАЛЕЛКА со изучување на германски јазик со 6 часа неделен фонд во учебната 2016/2017 година во СУГС Гимназија “Јосип Броз – Тито“- Скопје. 1.БРОЈ НА УЧЕНИЧКИ МЕСТА…


13091931_269734353360997_3498248406598875724_n

Театарска претстава „Тетовирани (високо вредни) души“

На 07.05.2016 во театар Комедија учениците од нашата гимназија и оваа учебна година ја завршија со театарската претстава „Тетовирани (високо вредни) души“ за хумани цели во менторство и режија на проф. Емилија Величкова. Собраните средства ќе…


13179091_269848193349613_6462491113930962605_n

Прво место на државен натпревар за вокален интерпретатор

На 08.05.2016 година во Кавадарци се одржа државниот натпревар на кој прво место за вокален интерпретатор го доби Антонија Гиговска ученик во прва година во СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“ под менторство на проф. Снежана Џајковска. Овој голем успех…13040950_950311181752070_8590487857310012598_o

52-ри Државен натпревар на младите истражувачи

На ден 23.04. во просториите на СУГС Гимназија Јосип Броз Тито се одржa 52-ри Државен натпревар на младите истражувачи од Република Македонија. На натпреварот Марко Стојковски – ученик во трета година се здоби со највисокото принание,…


13029541_10207827340513115_3465612746662877356_o

Општински и регионален натпревар по англиски јазик

На 16.04.2016 г. во СУГС Гимназија Јосип Броз Тито во Скопје се одржаа општинскиот и регионалниот натпревар по англиски јазик за средни училишта за Скопје во организација на ЕЛТАМ – асоцијација на наставници по англиски…


13063249_10207827332472914_8710657651823918172_o

Презентирани условите за студирање на престижниот универзитет во Абу Даби

На 13.04.2016 претставник на престижниот универзитет на Њу Јорк од Абу Даби во ОАЕ во соработка со програмата на Меѓународна матура (IB Diploma Programme) го посети училиштето и одржа презентација за условите за студирање и…