Spring festival – Втор дел

30706880_10214543255553340_7111091048914354176_n

За време на престојот во Втора гимназија Марибор нашите ученици Мила Брѓовиќ, Стефани Тримчевска, Андреј Марков, Јана Величкова,Теа Керметчиева и Марија Кржовска активно се вклучија во работилниците на фестивалот по анимација, импровизација, танц и фотографија. За тоа време професорите имаа можност да посетат настава и учествуваа на работилница со директорот на Училиштето М-р Иван Лоренчиќ. Последниот ден учениците ја пропатуваа цела Словенија и ги посетија Блед и Пиран. На крај разделбата не значи дека е крај туку почеток на нови пријателства и соработка меѓу училиштата од земјите учеснички.

30739228_10214543245353085_8376415773257629696_n 30739922_10214543238912924_1067002234333560832_n 30740496_10214543238792921_3947638187035197440_n 30742443_10214543236992876_9165627206582403072_n 30743714_10214543238552915_5352667799401529344_n 30624498_468394806910357_7463661242045956096_o 30629890_468394450243726_6503714744057200640_o 30656733_468394120243759_3966830106663452672_o 30705018_10214543239072928_4860678028629377024_n 30706880_10214543255553340_7111091048914354176_n 30707072_10214543245553090_9069926427465351168_n 30707590_10214543239312934_2771734999622221824_n 30708471_10214543237112879_8845810648798461952_n 30708625_10214543239512939_1719374961635753984_n 30713534_10214543237752895_7559997148041838592_n 30724475_10214543239712944_6880084819854753792_n 30727042_10214543255273333_8583148157125263360_n 30728148_10214543237432887_3905997164840484864_n 30728780_10214543244953075_5825568802774974464_n 30728814_10214543238272908_1258013715047907328_n 30728833_10214543237272883_3673501063165509632_n