43447186_1081656975314566_1723575087463923712_n

Средба со доајенот на македонската поезија – Михаил Ренџов

На ден 09.10.2018 год. ученици од I-ва година заедно со професорките Јасминка Видевска и Јулија Ликоска-Угриноска беа дел од прекрасната и исклучително интересна средба со доајенот на македонската поезија – Михаил Ренџов во библиотеката на…


43509384_1082139145266349_6238485103186542592_n

“Вториот Интернационален настан-Мостар”

На ден 04.10.2018 започна тридневниот семинар “Вториот Интернационален настан-Мостар” каде нашата ученичка Теодора Аксентиевска со нејзината менторка Тамара Петреска и заедно со ученичката Елена Поповска од средното училиште Јахија Кемал ја претставуваа нашата држава како…


43268407_466991913805595_8725648476152528896_n

„Средношколски игри“

Во организација на Секторот за образование на Град Скопје и Здружението на граѓани „СФЕРА“  на 6 октомври 2018 година на Средно Водно во Скопје по петти пат се реализираше проектот , манифестација за ученици од средните…


43134083_1078636782283252_4270412040255832064_n

Посета на Францускиот Културен Центар

Во рамките на соработката на училишната библиотека и Францускиот Културен Центар, на ден 05 октомври,2018 год.се реализира посета на центарот. Ученици од I-ва и II-ра година што го изучуваат францускиот јазик како втор странски јазик,…


ДЕЈ_2018_ЈБТ

Ден на европските јазици

На 26-ти септември, 2018 година, со почеток во 12:00 часот, СУГС Гимназија „Јосип Броз – Тито“ – Скопје Ве поканува заедно да го одбележиме Денот на европските јазици.


Marlene am JBT (3)

Потпишување договор со практикант

На ден 14.09.2018 година по иницијатива на директорката на нашата Гимназија се потпиша договор со практикантката Marlene Kolb од Германија, која ќе остане една година во нашата Гимназија и ќе биде вклучена во активностите на германските…


IMG_8694

Промоција на книгата “Липите кај Сарај куќа”

На ден 17.09. членовите на Клубот на читатели присуствуваа на промоција на книгата “Липите кај Сарај куќа” на писателката Лидија Дочовска Павловска. Настанот се одржа во просториите на Друштво на писатели на Македонија а критички…


No Picture

ОДЛУКА ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ИНТЕРНИОТ ОГЛАС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА

Во интерниот оглас за упис на ученици во прва година на СУГС Гимназија Јосип Броз Тито Скопје бр. 08-159/1 СЕ ВРШАТ СЛЕДНИТЕ ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА: Во делот III. ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ Ставот 1, алинеја…


No Picture

КОНКУРСНИ РОКОВИ

ПРИЈАВУВАЊЕТО И ЗАПИШУВАЊЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ СЕ ВРШИ ВО ЕДЕН УПИСЕН РОК СО ДВЕ ПРИЈАВУВАЊА ВО МЕСЕЦ ЈУНИ. Првото пријавување и запишување на учениците се врши на 18 и 19 јуни 2018 година, а ранг листите…