image-39a358ffec887580eca3d025eb6cc20f40a83af243f0b2634d5c42a5828ad136-V

Работилница за родова еднаквост

Учениците од IV-9, заедно со професорката Тања Стојковска присуствуваа на работилница за родова еднаквост, којашто беше организирана и координирана од страна на Центарот за истражување и креирање политики.  


12705213_10207268392379761_5021229984334974996_n

Клубот на читатели – Ширење љубов преку пишуваниот збор…

„Клубот на читатели“ на ден 12.02.2016 год. „ширеше“ љубов преку пишуваниот збор. Ученици од сите годишта со свои лични поетски и прозни творби, како и творби на англиски, француски, германски, италијански и секако турски јазик…


12656505_564846743670957_1667089264_o

Филмска вечер во нашата гимназија

На 03.02.2016 година учениците од Меѓународна матура под менторство на КАС координаторот професорката Кристина Павловска, организираа Филмска вечер во текот на која гледаа филм. Активноста имаше за цел подигнување на свеста за заштита на средината….12346569_10206876427700889_4580621861931899788_n

Обука Користење на електронски ресурси

На ден 14.12.2015, учениците од III год. од програмата за Меѓународна матура заедно со професорките Д-р Гордиана Ѓоргова и Јулија Ликоска – Угриноска беа дел од обуката Користење на електронските ресурси OPAC, EPSKO, COBISS во…


12355106_543778495777782_1917137143_n

Едукативен семинар “Демократијата и Собранието”

Ученици од четврта година заедно со професорката Кристина Павловска присуствуваа на едукативен семинар со наслов:”Демократијата и Собранието” во Центарот за едукација на Парламентарниот Институт во Собранието на Република Македонија. Целта на семинарот е приближување на…


12339547_10206845489687458_7616662070930909332_o

Симулација на тема “Strategies for Prevention Drug Abuse”

Во текот на декември 2015 во рамките на наставата по англиски јазик во програмата за Меѓународна матура со професорката Гордиана Ѓоргова, се реализира 16-та симулација на Конференција на Обединети Нации на тема “Strategies for Prevention…


12370843_10206845479487203_1627363388048810860_o

Панел дискусија: ТОК & јазик и комуникација

На 03.11.2015 г. под менторство на д-р Гордиана Ѓоргова, професор по англиски јазик, беше одржан отворен час за активот по странски јазици – Панел дискусија: ТОК & јазик и комуникација. Организатори беа учениците од диплома…


12311274_10206835100707740_5848721394298049445_n

Посета на ГБ „Браќа Миладиновци“

На 09.12.2015 година, учениците од III година, заедно со професорките Јулија Ликоска – Угриноска, Вера Бојкикева и Емилија Величкова ја посетија ГБ „Браќа Миладиновци“. Во адаптираната спомен-соба на Браќата Миладиновци, учениците присуствуваа на час посветен…


12357084_909497232465122_1968318085295393326_o

Посета на Институтот за национална историја

  Учениците од втора година од нашата гимназија и професорката по историја Даниела Арсова беа во посета на научна трибина по повод „Илјада години од смртта – убиството на царот Гаврило Радомир„ во Институтот за…