?

Посета на Музејот на Современа Уметност

На 19 септември 2017 учениците од  III14 и IV13 (паралелките од  Меѓународна матура) беа во посета на Музејот на Современа Уметност во Скопје при што ја разгледаа поставката „Македонска разгледница“ и имаа интегриран час по…21617932_509433262724437_2412505988309403914_n

Учениците од ЈБТ на велосипедско дефиле

Учениците од нашето училиште вчера учествуваа во големото велосипедско дефиле што на градските улици се возеше по повод 22 Септември – Меѓународниот ден без автомобили и последниот ден од Европската недела на мобилност 2017.


21557970_507505486250548_4472416786993993616_n

Подготовки за музичкиот фестивал во Белград

Во рамки на Меѓународната соработка со пет гимназии на меѓународно ниво, една од договорените активности согласно потпишаниот меморандум за соработка беше музичкиот фестивал кој се одржа од 15 до 17 септември. На следните фотографии се…


21557637_507194872948276_1137989921954372658_n

Училишниот бенд со одличен настап во Белград

Училишниот бенд во текот на денот 16.09 имаше одличен настап во Белград. За тоа говори и денешниот број на Политика од Србија во кој се пишува за бендот од ЈБТ. Честитки. Браво ученици  


21751985_506740696327027_6698114075490802624_n

Меѓународна соработка во Белград

Бендот од нашето училиште со професорката Силвана Гелевска се учесници на Музички настан во Белград организиран од Шеста Белградска Гимназија, согласно Меморандумот за Соработка потпишан меѓу СУГС Јосип Броз Тито и гимназиите од Сараево, Белград,…


21751875_505740486427048_7694359111117211738_n

Посета на Воен Музеј и Музеј на Македонија

По повод 25 години Армија на Р.Македонија учениците од специјалната германска паралелка во втора година со раководителот на паралелка Кристина Клиафа ја посетиа Музејската изложба на Воениот музеј и Музејот на Македонија.


21740448_505243299810100_1156614219107529216_n

Надворешни соработки

На ден 12.09.2017 година се одржа средба меѓу директорката на нашето училиште Татијана Стојанова Дуева и директорот на Управата за развој и унапредување на образованието на припадниците на заедниците во РМ. Во рамки на посетата…


133307169-71850

Нова група ученици од САД пристигна во Македонија на меѓукултурна размена

Нашето училиште повторно е единствено во градот и државата. Во Република Македонија пристигна новата група од пет американски средношколци, кои ќе престојуваат десет месеци во рамки на Програмата за младинска размена и образование (Youth Exchange…


21369369_502073386793758_4887482997502984999_n

Првото училишно звонче го означи почетокот на новата учебна година

Првото училишно звонче го означи почетокот на новата учебна година. Во холот на нашата гимназија ги пречекавме учениците во прва година каде им се обрати директорката на училиштето и раководителите на паралелки. Им посакаа топло…