21078686_499635153704248_3455544422267396044_n

Доделување на Дипломи за Меѓународна матура

На ден 29.08.2017 година нашите матуранти од паралелката во која се работи по Програмата на Меѓународна матура се одржа доделување на Дипломи за меѓународна матура за нашите ученици. Станува збор за диплома која е признаена на…


21151327_500363286964768_1195881600419120299_n

СООПШТЕНИЕ ЗА ПОЧЕТОК НА НОВАТА УЧЕБНА 2017/2018 ГОДИНА:

Почитувани, Ве информираме дека согласно информациите од Министерството за Образование и Наука учебната 2017/2018 година започнува на 04.09.2017 година (понеделник). Учениците од прва и втора година се прва смена на училиште. Смената започнува во 07:30…


20840941_493800077621089_3876648257122174204_n

Доделување на дипломи 14.08.2017

На ден 14.08.2017 во нашето училиште се одржа свечена манифестација на доделување на дипломи за матурантите од генерацијата 2013-2017 година. Нашиот првенец на генерација Марко Стојковски се сретна со директорката на училиштето. Доби пригоден подарок во…


20664898_492335994434164_3240890058074716788_n

Реконструкции во ЈБТ

Почитувани, Во нашето училиште и ова лето се реализираат реконструкции. Сите стаклени површини и прозорци се заменуваат со нови. Покрај оваа промена,се заменуваат сите врати во училниците во кои се реализира настава.Овој проект е реализиран…


20728071_491468377854259_3916841123293489650_n

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани, на ден 24.08.2017 година (четврток) ќе се реализира вториот уписен рок во СУГС Гимназија “Јосип Броз Тито”-Скопје. Во нашето училиште има слободни места во паралелките на турски наставен јазик. Со задоволство ги очекуваме сите…20637912_491120081222422_243573600898818590_n

Свечената манифестација на доделување на дипломи

Почитувани матуранти, со големо задоволство ве информираме дека свечената манифестација на доделување на дипломи за матурантите од генерацијата 2013/2017 ќе се одржи на ден 14.08.2017 година (понеделник) со почеток во 11:00 часот во аулата на…


20621909_491076814560082_7933791723103071699_n

СООПШТЕНИЕ 3А МАТУРАНТИТЕ КОИ ПОЛАГААТ ДРЖАВНА МАТУРА ВО АВГУСТОВСКИ ИСПИТЕН РОК:

Почитувани матуранти, Согласно календарот на активности за државна матура, по пријавувањето на испитите во августовскиот испитен рок, во прилог Ви ги доставуваме термините и локациите за полагање на испитите. Матурантите од СУГС Гимназија “Јосип Броз…


????????????????????????????????????

Нашиот првенец на генерацијата 2013-2017 Марко Стојковски

РАЗГОВОР СО МАРКО СТОЈКОВСКИ, ПРВЕНЕЦ НА „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“: НАЈДОБРИТЕ ДА БИДАТ ОСЛОБОДЕНИ ОД ПОЛАГАЊЕ ДРЖАВНА МАТУРА! Освен големото знаење што ми го пренесоа, професорите секогаш ми велеа да бидам упорен и исполнителен во своите…


No Picture

Втор ден од уписот на ученици во прва година во учебната 2017/2018 година во прв рок-прво пријавување.

Почитувани, Утре, 29.06 (четврток) 2017 година ќе се реализира вториот ден од уписот на ученици во прва година во учебната 2017/2018 година во прв рок-прво пријавување. Потребни документи за упис се следните: -свидетелства од 6…