In Активности

На ден 17.09. членовите на Клубот на читатели присуствуваа на промоција на книгата “Липите кај Сарај куќа” на писателката Лидија Дочовска Павловска.
Настанот се одржа во просториите на Друштво на писатели на Македонија а критички осврт на делото даде проф.д-р Вера Стојчевска Антиќ и доц.д-р Трајче Коцарев.
Лидија Дочовска Павловска во поетските кругови позната како “Преспана” е познато име во македонската книжевност. Член е на Друштвото на писатели. Добитник е на повеќе награди и признанија од областа на литературата и културата.
На крај на промоцијата авторката ја донираше нејзината книга со посвета за нашата гимназија.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt