In Активности

Во рамки на престојот во нашето училиште учениците од Катовице  ги посетија Археолошкиот музеј на Македонија и Музејот на револуционерната борба на македонскиот народ

Една од целите на размената со училиштето од Полска беше учениците да се запознаат со културните знаменитости и природните убавини на нашата земја. На 28.01 беше организирана посета на Охрид и Охридското езеро, разгледување на Св Софија, локалитетот  Плаошник и  Црквата Св. Пантелејмон, Св. Јован Канео и разгледување на градот и локалната архитектура.

Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt