In Активности

На 25.01.2019 во посета на училиштето престојуваа  Г-дин Марис Тебецис- втор секретар во Амбасадата на Австралија од Белград и  Г-дин Зоран Т.Костовски- почесен конзул на Австралија во Република Македонија. Тие пред учениците од програмата за Меѓународна матура  и гостите од Катовице одржаа презентација за мултикултурниот карактер на Австралија и  ги претставија можностите за соработка со училиште од Австралија. Презентацијата имаше мултикултурна содржина и се разви интересна дискусија за различностите и заедничките  карактеристики на културите на Австралија , Република Македонија и  Република Полска.

Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt