In Новости

На 27.09. 2019 г училиштето го посетија
Мишел Петерс претставничка на Бирото за образование и култура на Стејт Департмент од Вашингтон и Скај Валас Хенри програм менаџерка на Кенеди-Лугар YES Abroad  програмата на Американските Совети од Вашингтон,САД. На училиштето му доделија пофалница и благодарност за повеќегодишната соработка како училиште домаќин на ученици од САД кои престојуваат на културна и академска размена во текот на една учебна година. Оваа година во училиштето  во програмата за меѓународна матура престојува ученичката Маја Виларика која беше и модератор на панел дискусијата насловена “Културните разлики и нивното влијание врз комуникацијата”.

Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt