Во Активности, Меѓународна

Во текот на наредните три дена (19, 20 и 21 февруари 2021 г.) 8 ученици од трета година од паралелката со Меѓународна матура под менторство на професорката Гордиана Ѓоргова ќе учествуваат на меѓународната виртуелна конференција MUNDP 2021. Тимот е составен од Ева Доневска, Камелија Патоска, Марија Филипова, Георгина Петреска, Теодора Тодорова, Гоце Стојчевски, Анастасија Стојковска и Дарко Стојчев. Ќе се дебатираат темите:индустријализација, пренаселеност, животна средина и здравје со фокус на регионот Јужна Азија и Пацификот, а натимот му беше доделена земја Арапска Република Сирија.

Им посакуваме успешна дебата во меѓународни рамки со околу 500 делегати.

Recent Posts

Оставете коментар

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Не се чита? Промени текст. captcha txt