Во нашата Гимназија, активно функционира и проектната активност драма. Членуваат сите ученици кои покажале посебен афинитет и интерес за драмската уметност. Поради големиот интерес секоја година се формирааат по неколку групи кои имаат за цел да ја развиваат и поттикнуваат креативноста на учениците. Како финален продукт за патрониот празник на училиштето драмските претстави се изведуваат на мала или голема сцена во некои од театрите. Горди сме на досегашните успеси на аматерско актерско ниво, а за тоа зборуваат и нашите ученицикои се сегашни, дипломирани или идни ученици чии почетоци биле токму тука во нашата Гимназија.

Постери

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt