Платформа за учење од далечина
Со моменталната состојба и опасноста од вирусот COVID-19, нашата гимназија се пренасочува кон часови преку Интернет со користење на платформата за настава од далечина.
СУГС Гимназија "Јосип Броз Тито"
Првата скопска гимназија.

Ние.

СУГС Гимназија „Јосип Броз – Тито“ – Скопје, општина Центар, Република Северна Македонија, основано како Прва скопска гимназија, со решение од 1 декември 1944 год. Нејзина основна дејност е организирање на воспитно-образовниот процес за остварување на плановите и програмите од гимназиското образование во Република Северна Македонија.

Наставниците во Гимназијата се стремат кон свое стручно усовршување и кон учење на нови техники и методи кои би можеле практично да ги искористат во својата настава. За таа цел во текот на учебната година, тие посетуваат стручни семинари, курсеви, разни предавања и работилници.

Н О В О С Т И

Повик за учество во селекција на ученици за ЛТТ активност на Крит во рамките на Еразмус+ проектот „Нашиот живот во наши раце

Драги ученици, Нашето училиште е вклучено во Еразмус+ проектот „Нашиот живот во наши раце“ (“Our Life in Our Hands“) од програмата КА229 – [...]

Повик за наставници за учество во дисеминација на Еразмус+ проектот „Ефективна училница насочена кон ученикот“

  Нашето училиште во периодот од 1.9.2020 до 31.8.2022 година го спроведува Еразмус+ проектот „Ефективна училница насочена кон ученикот“ [...]

ednevnik-logo
grad-skopje-logo
mon-logo
dic-logo
Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt