Трета награда на регионалниот натпревар по Информатика

Регионален натпревар по Информатика, 2019, освоена трета награда на Горјан Веселинов, ученик во III-2 клас, СУГС Гим. “Јосип Броз Тито”, ментор Анкица Наумовска.

Клубот на читатели се вклучи во кампањата “Плати кафе со поезија”

21 Март е Светски ден на поезијата, востановен во 1999 година од страна на УНЕСКО и истиот годинава го одбележа дваесетгодишниот јубилеј. Клубот на читатели се вклучи во кампањата “Плати [...]

Домаќини на општинските натпревари по англиски јазик

Нашето училиште, во саботата на 23 март, беше домаќин на општинските натпревари по англиски јазик за општините на град Скопје во организација на ЕЛТАМ. Натпреварите продолжуваат на регионално [...]

Презентација од страна на Комунална хигиена – Скопје

По повод денот на пролетта и денот на екологијата во нашата гимназија на 21 март се одржа презентацијата од страна на Комунална хигиена – Скопје на тема селекција на отпад и рециклирање на [...]

Презентација на International youth cellowship

На ден 22.03.во училишната библиотека, ученици од трета и четврта година ја проследија презентацијата од страна на преставникот на International youth cellowship, кој ги запозна со програмата на [...]

Пролетна акција

Пролетната рамноденица во нашата Гимназија беше дочекана со почести како доликува на оваа доба, која со себе носи оптимизам, радост и среќа. Зацарува шаренило од цвеќе, зеленило од дрвца и трева, [...]

ЕСПАД истражување

Институтот за јавно здравје во соработка со центрите за јавно здравје и Бирото за развој на образованието го спроведе ЕСПАД истражувањето на ученици на возраст од 16 години.

Учество на натпреварот по експериментална физика

Ученикот Марко Дураков од III-2, под менторство на професорот по физика Цветко Неделковски, зема учество на натпреварот по експериментална физика на 7-мата меѓународна конференција по настава во [...]

Учество на панел – дискусија ” Развој и поддршка на талентирани ученици”

На 11.03.2019 професорите Александра Ѓурчиновска, Светлана Гачевиќ, Коле Павлов и Билјана Николовска заедно со група ученици присуствуваа на панел – дискусија ” Развој и поддршка на [...]

Клубот на читатели за 8-ми Март

Како најубаво се честита 8-ми Март покажаа членовите на Клуб на читатели. Со најубавите извадоци од лични творби и творби од реномирани автори и тоа на сите јазици:македонски, турски, англиски, [...]

Отворен ден во нашата гимназија

На 5 и 6.03 во СУГС „Јосип Броз Тито“ учениците од четврта година имаа можност да се запознаат со студиските програми на голем број универзитети кои беа дел од отворениот ден.

Презентација за жените во науката

На 07.03 .2019, учениците од ММ трета година на часот по хемија презентираа за жените во науката, а посебно во хемијата.Презентацијата се одржи пред ученици од нашата гимназија и во присуство на [...]

Изложба на 51 цртеж на Борјана Војнеска и Матеј Ристевски

На 28.02.2019 во Галерија Ко-Ра – нов салон сутерен во ЈУ Дом на култура „Кочо Рацин“ Скопје, е отворена изложбата на 51 цртеж на БОРЈАНА ВОЈНЕСКА И МАТЕЈ РИСТЕВСКИ, ученици од Гимназијата [...]

Златен медал на светскиот куп

НА СВЕТСКИОТ КУП ОРГАНИЗИРАН ОД АБУ ДАБИ PRO, ОДРЖАН ВО ЦИРИХ 2019, МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СЕ ПРЕТСТАВИ СО 17 НАТПРЕВАРУВАЧИ И ОСВОИ 21 МЕДАЛ И ТРЕТО МЕСТО КАКО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА. ВАЊА [...]

Пребарување на стручна литература од фондовите COBISS, OPAC и EBSCO

Во рамките на соработката со НУБ “Св. Климент Охридски” – Скопје, на ден 21.02.2019 година, се реализира посета на истата од страна на учениците од IB Програмата заедно со [...]

Презентација на International Faculty City College во рамките на The University of Sheffeld

Со цел да им се помогне на учениците од четврта година да го направат вистинскиот избор за своето идно образование, во нашата гимназија организираме претставување на Универзитети. Денеска, [...]

Сребрен медал на Европското првенство за карате

Нашиот ученик, матурант, Глигор Петков, на Европскиот првенство за карате во Алборг, Данска, се закити со сребрен медал во јуниорска конкуренција за Македонија. Честитки за нашиот Европски [...]

#ПречкртајНасилство

На ден 9-ти февруари во рамките на првата генерација на Generation Unlimited – Младинскиот предизвик на УНИЦЕФ, имплементиран од Здружението на граѓани СмартАп, а во организација на тимот СПЕС [...]

ГРАД СКОПЈЕ СО ПОДДРШКА НА КАМПАЊАТА „ПАРКИРАЈ СОВЕСНО!“

Денеска во СУГС „Јосип Броз Тито“ на учениците од трета година, како потенцијални идни активни учесници во сообраќајот, им беше претставен едукативниот проект „Паркирај совесно!“, што ќе се [...]

Меѓународниот ден на холокаустот

Во чест и спомен на жртвите од холокаустот Меѓународниот ден на холокаустот 27 јануари Амбасадата на Израел во Р. Македонија го одбележа со комеморативен образовен настан, кој се одржа во [...]

Македонско – Полска вечер

На крај на престојот на учениците од училиштето „Адам Мицкијевиќ“ од Катовице, Република Полска, во нашето училиште беше организирана македонско – полска вечер на која присуствуваа и гости [...]

Посета на музеи

Во рамки на престојот во нашето училиште учениците од Катовице  ги посетија Археолошкиот музеј на Македонија и Музејот на револуционерната борба на македонскиот народ Една од целите на [...]

Реализирање на истражувањето „Споредба на квалитетот на живот во Скопје и Катовице“

Истражувањето на терен  на учениците од меѓународна матура и гостите од Катовице беше реализирано на 25 и 26.01  преку прашалници и анкети на тема: Квалитетот на живеење во Скопје, квалитет на [...]

Презентација за мултикултурниот карактер на Австралија

На 25.01.2019 во посета на училиштето престојуваа  Г-дин Марис Тебецис- втор секретар во Амбасадата на Австралија од Белград и  Г-дин Зоран Т.Костовски- почесен конзул на Австралија во Република [...]

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Не се чита? Промени текст. captcha txt