0

Кампања „Нема оправдување”

Во рамки на кампањата „Нема оправдување" за подигање на свеста за превенција на родово базирано насилство, учениците од паралеката за Меѓународна матура со професорките Ксенија [...]

0

Изложба на дела од завршната работилница на проектот „Јас и ти, едно сме”

На 04.12 во Чифте Амам (Национална Галерија на Македонија) беше отворена изложбата на дела од завршната работилница на проектот „Јас и ти, едно сме", на која учествуваа нашите ученици од [...]

0

КАС проект во Софија, Бугарија

На 30 ноември учениците од паралелките од меѓународна матура учествуваа на заедничкиот КАС проект со учениците од меѓународна матура од средното училиште Меридиан 22 од Софија, Бугарија, кој се [...]

0

ГРАД СКОПЈЕ СО ПОДДРШКА НА КАМПАЊАТА „ПАРКИРАЈ СОВЕСНО!“

Денеска во СУГС „Јосип Броз Тито“ на учениците од трета година, како потенцијални идни активни учесници во сообраќајот, им беше претставен едукативниот проект „Паркирај совесно!“, што ќе се [...]

0

Меѓународниот ден на холокаустот

Во чест и спомен на жртвите од холокаустот Меѓународниот ден на холокаустот 27 јануари Амбасадата на Израел во Р. Македонија го одбележа со комеморативен образовен настан, кој се одржа во [...]

0

Македонско – Полска вечер

На крај на престојот на учениците од училиштето „Адам Мицкијевиќ“ од Катовице, Република Полска, во нашето училиште беше организирана македонско – полска вечер на која присуствуваа и гости [...]

0

Посета на музеи

Во рамки на престојот во нашето училиште учениците од Катовице  ги посетија Археолошкиот музеј на Македонија и Музејот на револуционерната борба на македонскиот народ Една од целите на [...]

0

Реализирање на истражувањето „Споредба на квалитетот на живот во Скопје и Катовице“

Истражувањето на терен  на учениците од меѓународна матура и гостите од Катовице беше реализирано на 25 и 26.01  преку прашалници и анкети на тема: Квалитетот на живеење во Скопје, квалитет на [...]

0

Презентација за мултикултурниот карактер на Австралија

На 25.01.2019 во посета на училиштето престојуваа  Г-дин Марис Тебецис- втор секретар во Амбасадата на Австралија од Белград и  Г-дин Зоран Т.Костовски- почесен конзул на Австралија во Република [...]

0

Посета на зимскиот рекреативен центар Попова Шапка со гостите од Катовице-Полска

Гостите од Катовице-Полска, заедно со своите домаќини – учениците од Програмата за Меѓународна матура  го посетија зимскиот рекреативен центар Попова Шапка.

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Не се чита? Промени текст. captcha txt