In Активности

На 7 декември 2018 г. во Мултимедијалниот центар – Мала станица во Скопје беше отворена  изложбата „Дај му форма на животот“,  како дел од проектот „Уметност за сите“ под покровителство на Министерството за култура и Амбасадата на Кралството Холандија во Република Македонија.

На изложбата беа претставени изработките од креативните работилници во кои беа вклучени учениците од училиштето за деца со оштетен слух и говор „Партенија Зографски“, од училиштето за слепи лица „Димитар Влахов“ и од паралелката за меѓународна матура од СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“ од Скопје. На отворањето беше прикажан и краткиот  филм изработен за време на работилниците.  Изложбата ќе биде отворена до 17 декември 2018 г.
Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt