0

Трета награда на регионалниот натпревар по Информатика

Регионален натпревар по Информатика, 2019, освоена трета награда на Горјан Веселинов, ученик во III-2 клас, СУГС Гим. “Јосип Броз Тито”, ментор Анкица Наумовска.

0

Клубот на читатели се вклучи во кампањата “Плати кафе со поезија”

21 Март е Светски ден на поезијата, востановен во 1999 година од страна на УНЕСКО и истиот годинава го одбележа дваесетгодишниот јубилеј. Клубот на читатели се вклучи во кампањата “Плати [...]

0

Домаќини на општинските натпревари по англиски јазик

Нашето училиште, во саботата на 23 март, беше домаќин на општинските натпревари по англиски јазик за општините на град Скопје во организација на ЕЛТАМ. Натпреварите продолжуваат на регионално [...]

0

Презентација од страна на Комунална хигиена – Скопје

По повод денот на пролетта и денот на екологијата во нашата гимназија на 21 март се одржа презентацијата од страна на Комунална хигиена – Скопје на тема селекција на отпад и рециклирање на [...]

0

Презентација на International youth cellowship

На ден 22.03.во училишната библиотека, ученици од трета и четврта година ја проследија презентацијата од страна на преставникот на International youth cellowship, кој ги запозна со програмата на [...]

0

Пролетна акција

Пролетната рамноденица во нашата Гимназија беше дочекана со почести како доликува на оваа доба, која со себе носи оптимизам, радост и среќа. Зацарува шаренило од цвеќе, зеленило од дрвца и трева, [...]

0

ЕСПАД истражување

Институтот за јавно здравје во соработка со центрите за јавно здравје и Бирото за развој на образованието го спроведе ЕСПАД истражувањето на ученици на возраст од 16 години.

0

Учество на натпреварот по експериментална физика

Ученикот Марко Дураков од III-2, под менторство на професорот по физика Цветко Неделковски, зема учество на натпреварот по експериментална физика на 7-мата меѓународна конференција по настава во [...]

0

Учество на панел – дискусија ” Развој и поддршка на талентирани ученици”

На 11.03.2019 професорите Александра Ѓурчиновска, Светлана Гачевиќ, Коле Павлов и Билјана Николовска заедно со група ученици присуствуваа на панел – дискусија ” Развој и поддршка на [...]

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Не се чита? Промени текст. captcha txt