Во Активности, Меѓународна

На 04.02 продолжи проектот кој во рамките на КАС часовите учениците од паралелките на Меѓународна матура го изведуваат во градинките „13 Ноември“. Учениците од 3-14 паралелката, во објектот „Јасмин” одржаа форклорен час. На децата им беа презентирани женска и машка македонска народна носија, а потоа нашите ученици ги учеа децата на основните чекори на традиционално македонско оро, пропратено со изворни македонски песни.

Recent Posts

Оставете коментар

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Не се чита? Промени текст. captcha txt