In Соопштенија

Драги наши матуранти !

Денес, се наоѓате пред животниот крстопат , бидејќи се интегрирате од светот на ученици-средношколци во еден нов свет- светот на возрасните.

Последната година од вашето школување во нашата гимназија ја завршувате под едни нови околности кои се чудни и непознати за сите нас.

Бевте една необична генерација, мала по обем, ама со големо и широко срце , со амбиции кои беа желни за нови знаења. Ќе останете запаметени како една генерација која неколкупати се најде пред животните предизвици , ама која секогаш излегуваше како победник.

Воопшто не се сомневам дека сите животни предизвици ќе ги надминете и еден ден ќе станете примерни и успешни граѓани на нашата татковина која со вас ќе се гордее, исто како што ќе се гордееме и ние.

Ви посакувам да ја изградите вашата иднина онака како што си ја замислувате и посакувате! Ви посакувам среќата, здравјето и успехот на секое поле да станат ваши најверни сојузници!

Со најголема почит

Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt