In Соопштенија
jbt-75godini

75 години со високи воспитно-образовни норми до здрави, млади личности оспособени за понатамошното образование.

Основањето на гимназијата започнало со решение на Президиумот на АСНОМ и назначувањето на писателот и академик Васил Иљоски за прв директор (1.XII.1944).

Наскоро биле назначени и првите 29 наставници (јануари 1945), а  на 1 февруари 1945 година започнала и работата на Првата скопска гимназија со вкупно 790 ученици во 23 одделенски паралелки.

Денес 90 наставници, 1400 ученици во 51 паралелка. 75 години традиција, позитивни вредности, знаење, креативност, дисциплина, квалитет, почитување, успех.

75 години создаваме генерации подготвени да одговорат на сите животни предизвици.

0 години постоење
0 наставници
0 ученици
0 паралелка

Галерија низ овие 75 години

Наставен кадар низ овие 75 години

Пречекот на Тито при неговата посета во Скопје на 31.03.1975 (Генерација 1972-1976)

Последен школски ден (Генерација 1972-1976)

Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt