In Активности

Во Музејот на современата уметност е отворена изложбата на учениците од Меѓународна матура во рамките на проектот „Магични преобразби“, кој се реализираше во ноември и декември, Учениците ги посетија изложбите „Таму“ од Милчо Манчевски и „Panic room“ од повеќе автори и создадоа дела како одговор на истите. Одговорна за организацијата на изложбата и каталогот беше Виолета савевска, кустос. Одговорен професор – Ангелина Дамјаноска – Наумоска.

Изложбата може да се посети во текот на наредните недели.

 

https://www.facebook.com/msuskopje/posts/2921964474727969

Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt