In Активности, Меѓународна

И оваа учебна година нашето училиште ја продолжи соработката со ЈУДГ ОЦ „13 Ноември“ Скопје. По повод 70 – годишниот јубилеј на градинката, нашите ученици од трета и четврта година од паралелките со програмата на меѓународна матура (како дел од нивните КАС активности) изработија специјален подарок за децата – три видео-анимации: „ИЗМЕШАНИ“, „ДОБРА НОЌ“ и „ЧЕВЛИТЕ НА СТОНОГАЛКАТА“.

Видеата во салата на објектот Парк беа промовирани пред Градоначалникот на Општина Центар, претставници од Општина Центар и Град Скопје, како и пред дел од вработените на установата.

Автори на „Измешани“: Катерина Алексова, Нино Јовановски, Калина Качоровска и Мартина Јанева

Автори на „Добра ноќ“: Анастасија Ѓорѓиеска, Елена Тодорова, Надица Крстева

Автори на „Чевлите на стоногалката“: Мартина Стоева, Ангела Митревска, Ангела Настовска, Дина Јовевска, Марија Блажевска, Анастасија Стојковска, Дарко Стојчев, Александар Зафировски и Јулијана Чунгурски

Линкови до видеа:

Recommended Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt