In Активности

Во нашето училиште се реализираше еТвининг проектот „Ајде да летаме змеј“ (“Let’s Fly a Kite”) на тема: Судбината на децата во војна.

Целта на проектот е да се разбере влијанието на војната врз децата и да се развие чувство на емпатија и сочувство. Преку овој проект се зајакнуваат креативните и јазичните вештини на учениците. Во рамките на проектот учениците изработија различни видови креативни творби: логоа, цртежи, песни, писма, слогани, интервју, видео со песна за мирот, е-книга. Летањето змеј беше една од завршните активности.

Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt