0

ГРАД СКОПЈЕ СО ПОДДРШКА НА КАМПАЊАТА „ПАРКИРАЈ СОВЕСНО!“

Денеска во СУГС „Јосип Броз Тито“ на учениците од трета година, како потенцијални идни активни учесници во сообраќајот, им беше претставен едукативниот проект „Паркирај совесно!“, што ќе се [...]

0

Меѓународниот ден на холокаустот

Во чест и спомен на жртвите од холокаустот Меѓународниот ден на холокаустот 27 јануари Амбасадата на Израел во Р. Македонија го одбележа со комеморативен образовен настан, кој се одржа во [...]

0

Македонско – Полска вечер

На крај на престојот на учениците од училиштето „Адам Мицкијевиќ“ од Катовице, Република Полска, во нашето училиште беше организирана македонско – полска вечер на која присуствуваа и гости [...]

0

Реализирање на истражувањето „Споредба на квалитетот на живот во Скопје и Катовице“

Истражувањето на терен  на учениците од меѓународна матура и гостите од Катовице беше реализирано на 25 и 26.01  преку прашалници и анкети на тема: Квалитетот на живеење во Скопје, квалитет на [...]

0

Презентација за мултикултурниот карактер на Австралија

На 25.01.2019 во посета на училиштето престојуваа  Г-дин Марис Тебецис- втор секретар во Амбасадата на Австралија од Белград и  Г-дин Зоран Т.Костовски- почесен конзул на Австралија во Република [...]

0

Посета на зимскиот рекреативен центар Попова Шапка со гостите од Катовице-Полска

Гостите од Катовице-Полска, заедно со своите домаќини – учениците од Програмата за Меѓународна матура  го посетија зимскиот рекреативен центар Попова Шапка.

0

Споредба на квалитетот на животот во Скопје и Катовице

Во рамки на соработката со гимназијата Адам Мицкијевиќ од Катовице од Полска во нашето училиште пристигнаа  19 ученици во придружба на двајца професори. Тие беа домаќини на учениците од [...]