Работилница за Стоп Анимација

20180327_130121

Во просториите на  нашето училиште во текот на месеците март и април се одржува работилница за “Стоп Анимација” која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ. Работилницата има за цел да ги запознае учениците со технологијата за изработка на анимирани видеа со помош на рачно изработени модели, куклен театар или манипулиран филм.Нивниот филм ќе биде презентиран во рамките на фестивалот Скопје Креатива. Ментор на работилницата е Македонка Тошевски. Одговорен професор -Ангелина Дамјаноска Наумоска

20180403_131803 20180322_124044 20180322_124645 20180327_130104 20180327_130121 20180327_130850 20180403_124451