In Активности

Во просториите на  нашето училиште во текот на месеците март и април се одржува работилница за “Стоп Анимација” која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ. Работилницата има за цел да ги запознае учениците со технологијата за изработка на анимирани видеа со помош на рачно изработени модели, куклен театар или манипулиран филм.Нивниот филм ќе биде презентиран во рамките на фестивалот Скопје Креатива. Ментор на работилницата е Македонка Тошевски. Одговорен професор -Ангелина Дамјаноска Наумоска

Recent Posts

Leave a Comment

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Not readable? Change text. captcha txt