Во Активности

Еразмус+ е програма на Европската Унија наменета да го поддржи образованието, обуката, младите и спортот во Европа. Нашето училиште, за првпат, оваа година се вклучува во Еразмус+ програмата преку три проекти:

  • Проектот „Ефективна училница насочена кон ученикот“ (Student Centered Effective Classroom) во рамките на акцијата К101 – Мобилност на наставен кадар во училишно образование (2020-2021).
  • Проектот „Нашиот живот во наши раце“ (“Our Life in Our Hands“) во рамките на акцијата К229 – Стратешки партнерства за училишна размена (2020-2022).
  • Проектот „Обновливи извори на енергија“ (“Renew Energy“) во рамките на акцијата К229 – Стратешки партнерства за училишна размена (2020-2022).

Целта на проектите е интернационализација на образовниот процес во нашето училиште и доближување на европските вредности и практики до нашето образование.

Recommended Posts

Оставете коментар

Контактирајте не

Во моментот не сме активни. Но можете да ни пратите е-пошта.

Не се чита? Промени текст. captcha txt